فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به اینکه ما تا الان تعداد زیادى از هواپیماهاى جاسوسى و فوق پیشرفته بیگانه را سرنگون و در مواردى مهندسى معکوس کردهایم، گفت: «در خلیجفارس نیز دو فروند هواپیماى آنها را ساقط کردهایم.»
به گزارش گرداب، سردار امیرعلی حاجی زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، در گفتگویی تفصیلی با اشاره به مهمترین مأموریتهاى این نیرو گفت: «در مجموعه نیروى هوافضا چند مأموریت عمده بر عهده ماست. بخش اول شامل موشکهاى زمین به زمین مىشود که به صورت انحصارى در اختیار نیروى هوافضاى سپاه پاسداران انقلاب اسلامى است. بخش دوم، مجموعه پدافند هوایى است که پاسخگویى و دفاع در برابر تهاجمات هوایى و موشکى دشمن را بر عهده دارد. بخش سوم، بخش هواپیمایى و بالگردى است که در زمینه ترابرى و رزمى انجام وظیفه مىکند. بخش چهارم مربوط به هواپیماهاى بدون سرنشین است. قوىترین یگانهاى هواپیمای بدون سرنشین در نیروى هوافضا سازماندهى شدهاند.»
حاجی زاده با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامى، علیرغم سرسپردگی رژیم طاغوت به امریکا، موشکهاى زمین به زمین از جمله مواردى بود که به شاه مخلوع تحویل داده نشد، گفت: «هواپیماهاى اف14، قراردادهاى آواکس، اف16، سیستم پدافند هوایى، تجهیزات دریایى و... دراختیار رژیم طاعوت بود ولى موشک زمین به زمین را به شاه ندادند.»
وی ادامه داد: «بعد از انقلاب و با شروع جنگ تحمیلى، درواقع با یک حادثه معجزهآسا، خارج از کنترل امریکا و شوروى، تعداد محدودى موشک در اختیار ما قرار گرفت. البته تلاش بسیارى کردند که جلوى این تعداد محدود را هم بگیرند اما موفق نشدند. با اطلاعاتى که امریکا در اختیار عراق گذاشت، تعداد زیادى از هواپیماها بسیج شدند تا پایگاه مرکزى اصلى موشکى را در سال 67 از بین ببرند اما هرچه تلاش کردند باز هم نتوانستند آن را منهدم کنند.»
فرمانده نیروی هوافضای سپاه با تاکید بر اینکه در بخش موشکى ما از همان روزهاى نخست، فعال شدیم و به دنبال بومى کردن این سیستم بودیم، تصریح کرد: «اجزا را از جاهاى مختلف تهیه و موشکها را مونتاژ مىکردیم، اما جلوى خرید اجزا را نیز گرفتند و کار به جایى رسید که حتى در تهیه و ورود مواد اولیه هم با مشکل روبرو شدیم. اما همه تلاش خود را به کار بردیم تا به خودکفایى رسیدیم تا اینکه چند سال پیش صددرصد خودکفا شدیم و دشمنان دیگر نتوانستند هیچ سدى در برابر ما ایجاد کنند.»
حاجیزاده با بیان اینکه امروز ما دانش طراحى را نیز پیدا کردیم، گفت: «در حال حاضر موشکهاى ساخته شده ما، کپىسازى نیست و براساس نیاز یگانهاى عملیاتى ما طراحى مىشوند و به لطف خدا امروز این توانایى را داریم که از موشکهاى کوتاهبرد تا برد دوهزار کیلومتر با سیستمهاى متنوع و متناسب با نوع مأموریتها بهره ببریم.»
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در خصوص نقش این نیرو در پدافند هوایی کشور نیز اظهار داشت: «در بخش پدافند هوایى دو مأموریت عمده بر عهده ماست. یک بخش تأمین تجهیزات است که از تحقیقات و ارائه ایده تا تولید محصول را شامل میشود.»
حاجیزاده ادامه داد: «ما در تحریم هستیم و دنیاى استکبار جلوى واردات تجهیزات پدافندى و کاملاً دفاعى را هم گرفته و ما در تلاشیم به خودکفایى کامل برسیم. دستاوردهاى زیادى هم داشتهایم.»
وی افزود: در بخش سامانههاى مقابله با کروز نیز هم در قسمت طراحى و هم در قسمت مقابله، توانمندىهاى بسیار خوبى کسب کردهایم و سپاه پاسداران مسئولیت مقابله با موشکهاى کروز و دفاع از پایتخت را بر عهده دارد. در واقع تهران جزء نادر پایتختهاى جهان است که به چنین سیستم پدافندى مجهز است.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در ادامه تصریح کرد: «در بخشهاى جنگ الکترونیک، مراکز کنترل فرماندهى و بخشهاى موشکى نیز توانمندىهاى ارزشمندى داریم که در کنار بخشهاى صنعتى و تحقیقاتى، توانایى دفاعى گسترده و ویژهاى به ما بخشیده است.»
وی ادامه داد: «در بخش ترابرى، هواپیماهاى آنتونوف، ایلوشین و نیز هواپیماهاى یاک 12 را داریم که کار ترابرى را انجام مىدهند. آنها در بخش مراقبت و شناسایى هم مأموریت دارند. تجهیزات شناسایى و مراقبت روى آنها نصب شده و در مرزها و خلیجفارس و دریاى عمان دائماً پرواز دارند.»
فرمانده نیروی هوافضای سپاه تصریح کرد: «در کنار این مأموریتها، یک سرى مأموریتهاى متفرقه نیز داریم که گاهى از اصل مأموریتهاى ما بیشتر مىشوند. مثلاً در پشتیبانى از دولت و مأموریتهاى امداد و نجات.»
حاجی زاده در خصوص هواپیماهای بدون سرنشین نیز خاطر نشان کرد: «در این بخش ما تولید کننده هستیم و یگانهایى داریم که از اینها به صورت گسترده (در کارهاى مراقبتى و شناسایى) استفاده مىکنند. این هواپیماها مدت پروازهاى طولانى و خیلى ارزان دارند. یک هواپیماى بدون سرنشین، با 6 لیتر بنزین مىتواند 12 ساعت پرواز داشته باشد. خوشبختانه اخیراً به امکانات رزمى هم دست پیدا کردهایم و چند ماهى است که هواپیماهاى بدون سرنشین بمبافکن هم به یگانهاى ما اضافه شدهاند.»
وی درباره میزان آمادگى نیروى هوا فضاى سپاه پاسداران در برابر تهدیدات نیز اظهار داشت: «میزان آمادگى ما در سطحى است که امریکایىها و رژیم صهیونیستى دیگر حتى جرئت تهدید ما را هم ندارند.»
فرمانده نیروی هوافضای سپاه که با نشریه پیام انقلاب سپاه سخن میگفت، افزود: «آنها میترسند تهدید آنها تحریکآمیز باشد و این نکته بسیار مهمى است. توانمندى نیروهاى مسلح و ولایتمدار در سپاه و ارتش و بسیج به قدرى زیاد است که دیگر جرئت و جسارت تهاجم هیچ قدرتى علیه کشور ما متصور نیست.»
وی در باره میزان شناخت، نظارت و درصد فعالیتهاى دشمن در منطقه نیز گفت: «ما به طور کامل بر دشمنان مسلط هستیم. هر تغییرى که در سواحلمان اتفاق مىافتد متوجه مىشویم. وقتى در ناوها و رزمناوهاى آنها آمادهباش اعلام مىشود یا کارکنان ناوهاى هواپیمابرشان جلیقه نجات مىپوشند و آماده مىشوند که قایقها را داخل دریا بیاندازند، همه و همه را ما مطلعیم.»
حاجی زاده افزود: «چند هزار نفر روى عرشه این ناو زندگى مىکنند. حدوداً 80فروند هواپیما داخل عرشه آن است و همه پایگاههایشان تحت برد موشکى ما هستند و بر آنها تسلط کامل داریم. بنابراین، نقاط قدرت دیروز، امروز براى آنها نقاط آسیبپذیر شده است.»
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در خصوص موضوع ایران هراسی از سوی رسانههای غربی نیز گفت: «آنها دو هدف عمده دارند. اول اینکه محصولات نظامى خود را بفروشند و کارخانجاتشان را از رکود خارج کنند. به عبارت بهتر به پول کشورهاى عربى نیاز دارند. یک موقعى جنگى به راه مىاندازند و زمانى بحث کویت و عراق را مطرح مىکنند. موقعى هم که مىبینند سوژه جنگى در منطقه ندارند، ایرانهراسى به راه مىاندازند.»
وی در ادامه گفتگو با نشریه پیام انقلاب سپاه، افزود: «هدف دوم آنها هم این است که ایران را یک کشور ماجراجو معرفى کنند و همواره این ترس را در دل کشورهاى منطقه و جهان حفظ نمایند. دشمنان ما در گذشته به دنبال این بودند که اگر شرایطى پیش بیاید بتوانند به کشور ما حمله کنند. این امکان منتفى شده اما آنها دستبردار نیستند. درصددند که اگر مثلاً شرایط مهیا باشد (مثل فتنه سال 88)، اقدام کنند. اگر آن فتنه ادامه پیدا مىکرد شاید به تهاجم هم مىانجامید.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا سپاه آمادگى تولید انبوه موشکها و محصولات هوافضا و صدور آنها را دارد، افزود: «ما به بعضى از کشورهاى دوست که به امکانات ما نیاز داشته باشند کمک مىکنیم ولى نمىتوانیم به کشورى که در کنار امریکا قرار دارد سلاح بفروشیم تا علیه خودمان استفاده کند.»
فرمانده نیروی هوافضای سپاه تصریح کرد: «به طور کلى ما علاقهاى به این گونه کارهاى تجارى و اقتصادى نداریم.»
وی خاطرنشان کرد: «تجربه نشان داده که هر موقع ما به صورت جدى یک نیاز و مشکلى را احساس کردهایم حتماً راهحلى برایش یافتهایم. همان گونه که در حال حاضر، فناورىهاى پیچیده را بومى کردهایم.»
فرمانده نیروی هوافضای سپاه ادامه داد: «تا روزى که وحدت در داخل کشور هست، مردم عزیز پاى کار هستند و از مقام معظم رهبرى تبعیت مىکنند، مطمئن باشید که هیچ قدرتى و هیچ تحریمى نمىتواند بر ما غلبه کند.»
وی افزود: «ارتش و سپاه دو بازوى تواناى مقام ولایت هستند و برادران وفرماندهان سپاه و ارتش با درک متقابل و تعیین حدود و خطوط، در کنار یکدیگر، کار دفاع از کشور ونظام را در فضایى کاملاً برادرانه انجام مىدهند.»
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «غربىها یک سرى توانمندىهایى را از مدتها قبل دارند که نمىتوان آنها را نایده گرفت، به خصوص ماهواره. ماهوارهها مىتوانند عکسهایى را با دقت حتى کمتر از یک متر مربع هم تهیه کنند و این توانمندى وجود دارد. یا مثلاً هواپیماهاى جاسوسى دارند که دربرخى از نقاط توانایى تهیه عکس دارد. البته از اینها عمدتاً در افغانستان و عراق و نظایر آن استفاده مىکنند و در کشور ما جرئت استفاده گسترده ندارند.»
حاجی زاده افزود: «آنها تجاوزهای محدودی به خاک کشورمان داشتهاند و ما تا الان تعداد زیادى از هواپیماهاى جاسوسى و فوق پیشرفته آنها را سرنگون و در مواردى مهندسى معکوس کردهایم و تعداد زیادى از این هواپیماها را ساختهایم. البته بعضى از مسائل از نظر ما خیلى اهمیت ندارد که بازگو شود، مثلاً ما در خلیجفارس دو فروند هواپیماى آنها را ساقط کردهایم و این مطلب برای اولین بار است که گفته میشود.»
وی افزود: «شما ببینید ارتش رژیم صهیونیستى جزء چند ارتش طراز اول دنیاست و این امر بر کسى پوشیده نیست. با این حال آیا توانست جلوى حزبالله بایستد؟ مىگویند حزبالله به نیابت از ایران و رژیم صهیونیستى به نیابت از امریکا جنگید. اگر فرض آنها این باشد، کشور بزرگ و وسیعى مثل ایران آیا توانایى مقابله با امریکا را دارد؟ من مىخواهم بگویم که سه دهه است که ما ایستادهایم.»
ارسال شده در شنبه 89/11/2 ساعت 10:41 ع توسط ISAR