چرا رئیسجمهوری اسلامی ایران موضع قاطعتری نگرفت
«گراوند زیرو» نماد اسلامستیزی امریکا
در مصاحبهای که هفته گذشته لریکینگ مجری مشهور شبکه CNN با محمود احمدینژاد رئیسجمهوری اسلامی ایران در نیویورک انجام داد، سوالی مبنی بر راه حل بحران مسجد نیویورک پرسیده شد که احمدینژاد در جواب با اظهار بیاطلاعی از موضوع پاسخ داد: « نظری در این ارتباط ندارم. در این ارتباط مردم و مسئولان شهر باید نظر بدهند و تصمیم با آنهاست. البته همه باید به عبادتگاهها و مقدسات به کتب آسمانی احترام بگذارند». شاید از سوی دو میلیون مسلمان ساکن نیویورک و تمامی مسلمانان جهان، انتظار اظهارنظر قاطعتری از سوی رئیسجمهور کشور اسلامی ایران برای مهمترین حادثه ماه اخیر امریکا میرفت. این گفتوگو در حالی انجام شد که شدت اعتراضات احساسی مردمان امریکا علیه ساخت مسجد و گسترش مظاهر اسلامی در نیویورک و دیگر ایالتهای امریکا روز به روز در حال افزایش است و مسلمانان امریکایی بیشتر تحت فشار روانی و امنیتی دولت و همشهریان خود قرار میگیرند.
در حالی که مسئله ساخت مسجد «گراوند زیرو» نیویورک با وساطت اوباما رئیسجمهوری امریکا پذیرفته شده بود، رسانههای امریکایی پس از اعلام خبر تری جونز، کشیش افراطی امریکایی مبنی بر گذشت او از آتش زدن قرآن به شرط انتقال مکان ساخت مسجد نیویورک، موج خبری منفی گستردهای علیه اسلام و مسلمانان امریکایی ایجاد کردند که منجر به اعتراضات خیابانی شهروندان نیویورکی علیه اسلام، قرآن و ساخت مسجد نیویورک شد تا آنجا که برخی اعتراض خود را با هتک حرمت به مقدسات دین اسلام و پاره کردن و آتش زدن قرآن در مقابل کاخ سفید و سازمان ملل نشان دادند. تحریک احساسات مردمی تا آنجا پیش رفته است که در گمان مردم، مسجد نیویورک قرار است که مرکز هماهنگی عملیات تروریستی مسلمانان برای ایجاد 11 سپتامبری دیگر در همان منطقه باشد. شدت اعتراضات به حدی است که شهردار نیویورک پیشنهاد انتقال مکان تأسیس مسجد را از نیویورک به منطقه جزیرهای منهتن داده است. فیصل عبدالرئوف امام جماعت مسجد نیویورک که خود بانی تاسیس مسجد گراوند زیرو است در مصاحبه خود با آیبیسینیوز، انتقال مکان تأسیس مسجد را آغاز جنگی فرهنگی در داخل امریکا و حرکتی کاملاً اشتباه از سوی دولت و به ضرر میلیونها مسلمان امریکایی دانست. آمارها نشان از اعتراض 70 درصدی شهروندان امریکایی به ساخت بنای مسجد در منطقه گراوند زیرو محل وقوع حادثه 11 سپتامبر دارند. شاید تغییر مکان بنای مسجد به محلی که شهردار نیویورک آن را درنظر گرفته حساسیتها را کاهش دهد اما به گفته فیصل عبدالرئوف، این نقل مکان را باید نقل مکان اسلام از نیویورک و حتی امریکا دانست. عبدالرئوف با اظهار بدبینی خود نسبت به سخنان و وساطت و دلسوزی اوباما در رابطه با اسلام گفت:« بله، سیاست کاخ سفید این بار همراهی و حمایت ظاهری از مسلمانان است که در نهایت به انزوا و محرومیت آنان منجر خواهد شد. اینبار کاخ سفید میخواهد با نشان دادن چهره اسلامدوستی خود، اهداف و مقاصد خود را به مسلمانان تحمیل کند». امام عبدالرئوف معتقد است که اگر این بار از ساخت مسجد کوتاه بیاییم، باید برای همیشه در مقابل سیاستهای ضداسلامی امریکا سر خم کنیم و آن را بیچون چرا بپذیریم. گفتنی است که اوباما در سخنان روز 11 سپتامبر با اشاره به محکومیت آتش زدن قرآن عنوان کرده است:«اسلام دشمن ما نیست و باید به حقوق مسلمانان احترام گذاشت». با این وجود اعتراضات مردمی و مقالات تند ضداسلامی در نشریات امریکایی هر روز در امریکا در حال انجام است و اوباما بهعنوان فردی که در ابتدای دوره ریاستجمهوری خود وعده آزادی و امنیت را به تمامی ادیان و فرق مذهبی در امریکا داده بود، مسئول اینچنین عملیات روانی اسلامهراسی در کشور خود است.
در این میان هیئت اعزامی ایران به اجلاس هزاره سوم در سازمان ملل میتوانست همچون مسئله دفاع از مظلومیت مسلمانان فلسطین، عراق و افغانستان با رایزنیهای سیاسی و حضور در محافل مسلمانان امریکایی، نقش پررنگتری در حل بحران اسلامستیزی در امریکا و اعلام حمایت خود از مسلمانان امریکایی داشته باشد.
نعیم شرافت
سایت اطلاع رسانی جوان
برچسب ها : اسلامستیزی امریکا ,